Share |

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ (ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ)


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μόλις κατήλθε εκ του Βήματος ο κύριος όμηρος ομήρου. Και δεν αναφέρομαι σε ονοματεπώνυμο. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το έγραψε ο Ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής κ. Μπόλαρης, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είναι όμηρος απέναντι σε αυτά που έχει υπογράψει στον έτερο όμηρο, τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά. Όμηρος ομήρου και ο ένας και ο άλλος. Όμηρος ομήρου, όμως, ποιου, σε τι, για ποιον λόγο; Όμηροι, διότι υπήρξε η υπογραφή και των δύο. Και όταν λέω υπογραφή, δεν το λέω με την αφηρημένη έννοια.

Με την προσωπική του υπογραφή ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς δεσμευόμενοι προεκλογικά προς τους δανειστές υποσχέθηκαν την εφαρμογή της πολιτικής που τώρα εφαρμόζεται. Η πολιτική αυτή είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής του πρώτου μνημονίου, του δεύτερου μνημονίου και του επόμενου μνημονίου, μέχρι να φθάσουμε στο σημείο να παραδοθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας με το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο της Γερμανίας και την κατάργηση των εθνών-κρατών, δηλαδή της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης και της υπαγωγής σε μία ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει η έννοια του έθνους-κράτους.

Χαίρομαι που είναι εδώ ο Υπουργός κ. Σταμάτης. Θυμάστε αυτόν τον φάκελο, κύριε Σταμάτη; Θα σας τον θυμίσω εγώ.

Ήταν 2010 στο γραφείο σας, παρουσία του σημερινού Πρωθυπουργού, τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όταν ζητήσατε να διερευνηθεί πού πήγαν τα CDS και μου αναφέρατε την εταιρεία AJ Partner του κ. Θεόδωρου Μαργέλου. Και σας έφερα το φάκελο. Σας παρέδωσα ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, το φάκελο για το πώς η οικογένεια Παπανδρέου έστησε το παιγνίδι με τους διεθνείς κερδοσκόπους για τα CDS. Το αποτέλεσμα;

Είμαστε σήμερα εδώ, έχετε γνώση του φακέλου, έχετε γνώση τι έχει αυτήν τη στιγμή στα χέρια του ο εισαγγελέας κ. Κορέας και ο εισαγγελέας κ. Πεπόνης και έρχεστε εδώ ως Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παρισταμένου του εισηγητή, τότε γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν προσδιόριζε την επερώτηση για τον κ. Παπανδρέου, για να υπερασπιστείτε τον κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. 

Έρχεστε εδώ για να υπερασπιστείτε το συνέταιρο της κυβερνήσεώς σας, το σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Βενιζέλο. Και ουσιαστικά μετατρέψατε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ .

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κ. Κεφαλογιάννη όταν η οικογένειά του είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Η στήριξη από τον κ. Βενιζέλο είναι πολύ σημαντική, γιατί αυτή τη λίστα, στην οποία η οικογένειά σας περιλαμβανόταν, την κράταγε στο σπίτι του ο κ. Βενιζέλος επί πάρα πολύ καιρό. 

Και γι' αυτό το λόγο είπε προηγουμένως ο κ. Βενιζέλος την εξής περίφημη φράση: «έχουν να κερδίσουν αυτοί που χρωστάνε μέσα και τα έβγαλαν έξω». 

Αυτοί που χρωστάνε μέσα και τα έβγαλαν έξω είναι αυτοί τους οποίους κάλυπτε ο κ. Βενιζέλος και τώρα του ανταποδίδετε εσείς την κάλυψη. 

Καλύπτετε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και την Κυβέρνηση Παπαδήμου της οποίας ήταν υπουργός ο κ. Βενιζέλος. Αυτή ήταν η συναλλαγή σας. Αυτή είναι η συναλλαγή στην οποία στηρίζεται η σημερινή συγκυβέρνηση. Αυτή είναι η συναλλαγή που γίνεται για να καλυφθεί το θέμα των υποβρυχίων για το οποίο βρίσκεται μέσα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στον προθάλαμο ο Γιάννος Παπαντωνίου και εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας που υπέγραψε αυτή τη σύμβαση με τον κ. Σαφά τον επενδυτή, με αποτέλεσμα σήμερα τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά να είναι κλειστά, να έχουν πάρει τα λεφτά για τα άλλα δυο υποβρύχια και η υπόθεση αυτή να μη βρίσκεται ακόμα στην εισαγγελία. 

Εδώ θα διαφωνήσω με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Τσίπρα. Εμείς δε σας θέλουμε στο περιθώριο της ιστορίας. Σας θέλουμε στο σκαμνί μαζί με όλους αυτούς οι οποίοι λήστεψαν τον ελληνικό λαό. Εμείς σας θέλουμε στο σκαμνί και στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Θέλουμε πίσω τα λεφτά που έκλεψαν οι κερδοσκόποι υπό τη δική σας κάλυψη.

Να θυμίσουμε, λοιπόν, τι έχει γίνει. Ντομινίκ Στρος-Καν, ο πρώην Επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εμφανίζεται σε μια συνέντευξη στο γαλλικό Canal+ στην οποία λέει ότι είχε συμφωνήσει με τον τέως Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, στο Μνημόνιο. Πότε; Πριν από τον Οκτώβριο του 2009. Πώς αποκαλύπτεται αυτό; Αποκαλύπτεται γιατί σε μια εκπομπή ο Λάκης Λαζόπουλος στον Alpha βγάζει το επίμαχο σημείο. Στην συνέντευξη που είχε κοπεί αποδεικνύεται, όπως λέει ο ίδιος ο κ. Στρος-Καν, ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη συμφωνήσει την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Από εκεί και πέρα άρχισε η έρευνα για την οποία ενδιαφέρεται ο κ. Κεφαλογιάννης και φέρεται ότι δεν ξέρει. Θα σας την πω, λοιπόν και θα σας δώσω και τα στοιχεία. 

Από εκείνη τη συνέντευξη προέκυψε, λοιπόν, ότι εν γνώσει του ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν αυτός που κάλυπτε τη συμφωνία εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο. Τι συνέβη εκείνη την επίμαχη περίοδο;

Εκείνη την επίμαχη περίοδο συνέβησαν τρία πράγματα. 

Το πρώτο είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πουλάει τα CDS αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά. Τα ασφάλιστρα κινδύνου, δηλαδή, τα οποία ουσιαστικά με τα spreads στην τιμή που βρίσκονταν θα κάλυπταν την πιθανότητα κινδύνου για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία κατείχε τότε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δηλαδή, πουλάει την ασφάλεια. Την ώρα που ο ίδιος γνώριζε ότι το σπίτι έχει πιάσει φωτιά, πουλάει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σε ποιους; Θα το δούμε παρακάτω. 

Την ίδια εκείνη εποχή η κ. Βάσω Παπανδρέου η πρώην συνάδελφός μας καταθέτει ερώτηση με συναδέλφους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκείνης της περιόδου για το Τ3, Τ10. Τι γίνεται δηλαδή; Οι συναλλασσόμενοι με τέτοιου είδους προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των CDS θα μπορούσαν να αποπληρώσουν την αγορά ή την πώληση και θα γινόταν η κατάθεση σε 10 ημέρες. Άρα, κατά διαβολική σύμπτωση αυτός που αγόρασε τα CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αν ανέβαιναν τα spreads -και θα σας πω πώς ανέβηκαν- θα μπορούσε να πληρώσει από μέρος αυτών των χρημάτων, της πώλησης δηλαδή του 1/10, το σύνολο αυτών που αγόρασε και να έμεναν στο παντελόνι 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τρίτη διαβολική σύμπτωση: Την ίδια εβδομάδα που γίνεται αυτό, βγαίνει ο κ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο και ανακοινώνει την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης. Απογειώνονται τα spreads, απογειώνεται η τιμή των CDS. Απογειώνεται, δηλαδή, το κέρδος των κερδοσκόπων που αγόρασαν εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα τα Τ3 - Τ10, τα CDS αυτά.

Βεβαίως, πολύ σωστά ο τότε Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, στο γραφείο του παρισταμένου Υπουργού, του κ. Σταμάτη, μου ζητάει να διεξάγω έρευνα, σαν Βουλευτής τότε της Νέας Δημοκρατίας, για τα CDS. Αρχίζω να ψάχνω ποιες ήταν οι εταιρείες οι οποίες αγόρασαν CDS, που πόνταραν, δηλαδή, στην πτώχευση της Ελλάδος. Δώδεκα χιλιάδες CDS εκείνη την περίοδο.

Επειδή χάνετε συνήθως τα στικάκια, σας καταθέτω αντίγραφο στη Βουλή του cd για τα CDS. Είναι όλα μέσα.

Και αρχίζουμε, λοιπόν, να βλέπουμε τις εταιρείες που τα αγόρασαν.
Εταιρεία πρώτη και κύρια: Εταιρεία Unigestion. Το θυμάστε. Δεν το θυμάστε. Το ξεχάσατε. Το αντιλαμβάνομαι! Δεν πειράζει. Εταιρεία Unigestion. 

Κι επειδή ξέρω ότι έχετε ασθενή μνήμη πλέον, που τώρα πια είναι φίλοι σας και συνομιλείτε με όλους αυτούς, σας θυμίζω την ερώτηση στις 26/5/2011, την οποία υπέγραψα ως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εγκρίνατε κι εσείς. Την καταθέτω για τα Πρακτικά.

Από τον Αρχηγό μου έπαιρνα εντολές τότε. Και πίστεψα ότι η Νέα Δημοκρατία τότε θα διερευνήσει το πώς έγινε η πώληση των ασφαλίστρων κινδύνου και οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο. Πίστεψα τότε τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρετούσα 19 χρόνια, όταν έλεγε κατά του μνημονίου, μιλούσε για λάθος συνταγή και λάθος φάρμακο, όταν κατηγορούσε τον Παπανδρέου κι έλεγε ότι θα τον στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τότε. Αυτόν πίστεψα κι έκανα την έρευνα.

Ξεκινώ έρευνα για την εταιρεία αυτή, την εταιρεία Unigestion και της οποίας, αν θέλετε, και ορισμένα CDS σας τα έχω και πρόχειρα, για να τα δείτε και να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, επί του ελληνικού, δηλαδή, χρέους. Είναι καμιά πενηνταριά σελίδες από 5.000.000, 6.000.000 το κάθε ένα.

Στην εταιρεία αυτή, λοιπόν, με έρευνα που ξεκινάω να κάνω κατ' εντολή της Νέας Δημοκρατίας, ανακαλύπτω ότι στέλεχος της Unigestion στον τομέα του Private Equity Hedge είναι ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, ο αδελφός του τότε Πρωθυπουργού. Ο αδελφός του Πρωθυπουργού, δηλαδή, εργαζόταν στην εταιρεία που αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου, που πούλησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και που πόνταρε στην πτώχευση της χώρας, ενώ ο άλλος αδελφός γνώριζε πολύ καλά ότι θα βάλει τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης όταν θα απογειωθούν τα CDS. 

Πάμε παρακάτω: Ανοίγω, λοιπόν, τη μερίδα του κ. Ανδρέα Παπανδρέου και βλέπω ότι ο ίδιος ο αδελφός του Πρωθυπουργού κατέχει και άλλη εταιρεία στην Ελβετία. 

Πηγαίνω, λοιπόν, στο Επιμελητήριο της Ελβετίας, καταθέτω αίτηση μέσω του δικηγόρου και παίρνω το extre της εταιρείας I4CENSE. 

Καταθέτω την αίτηση στη Βουλή ξανά, για να μην ξεχνιόμαστε. Όλα είναι κατατεθειμένα στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, στον κ. Κορρέ. Αν θέλετε κάτι παραπέρα, θα σας το δώσω.

Στην εταιρεία αυτή, λοιπόν, συνέταιρός του είναι ο Ζοζέ Μαρία Φιγκουέρες, ο πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, τον οποίο έδιωξαν από την Κόστα Ρίκα γιατί έκανε απάτη με την Alcatel. Τα άρπαξε από τα τηλέφωνα. Παράλληλα με αυτό, είναι το σύνολο των στελεχών του Τζορτζ Σόρος, μέσα σε όλες τις associations του Τζορτζ Σόρος, στο C40, στην «πράσινη ανάπτυξη» κ.ο.κ..

Ενημερώνεται ο Νίκος Νικολόπουλος, ο ανεξάρτητος σήμερα Βουλευτής, ο οποίος προς τιμήν του καταθέτει στη Δικαιοσύνη όλα αυτά τα οποία γνώριζε και μετά γεννιέται και μία άλλη υπόθεση, η οποία έρχεται ως επιβεβαιωτική όλης αυτής της ιστορίας που σας περιέγραψα. Η κ. Ζωή Γεωργαντά, εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ, καταγγέλλει το σημερινό Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, που τότε η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε ως Αντιπολίτευση, αλλά τώρα τον στηρίζει ως Κυβέρνηση και παραμένει στην ΕΛΣΤΑΤ, ότι αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία που οδήγησαν ουσιαστικά στην έκρηξη των spreads και στη δικαιολογία να πάρει την απόφαση η Κυβέρνηση Παπανδρέου και να προχωρήσει στη βίαιη είσοδο της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης. 

Έρχεστε, λοιπόν, τώρα εδώ και μου λέτε ότι θα πρέπει στο όνομα του καλού πολιτικού κλίματος να τα «κουκουλώσουμε». Ποια πράγματα να «κουκουλώσουμε»; Να «κουκουλώσουμε» τα πράγματα, την ώρα που έχουμε 3.000 νεκρούς που αυτοκτόνησαν γιατί δεν την βγάζουν; Να τα «κουκουλώσουμε» και να πούμε σε ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ανέργους να αντέξουν; Να τα «κουκουλώσουμε», την ώρα που το 80% των επιχειρήσεων κλείνει; Να τα «κουκουλώσουμε» γιατί; Μαζί τα «φάγαμε»; Όσοι τα «φάγατε» μαζί, ας τα κουκουλώσετε. Όσοι όμως είμαστε ελεύθεροι, ανεξαρτήτως το πού ανήκουμε, θα τα ξεσκεπάσουμε.

Κι οφείλουμε να τα ξεσκεπάσουμε, γιατί έτσι αποδεικνύεται το επονείδιστο του χρέους και το απεχθές του χρέους. Λέω το απεχθές του χρέους, διότι υπήρχε δόλος.

Επειδή ο κ. Βενιζέλος πριν από λίγο μας μίλησε για τη διερεύνηση και αυτής της ιστορίας, θέλω, κύριε Πρόεδρε, να σας απαντήσω ευθέως: Ναι, εμείς από το Βήμα της Βουλής σας καταγγέλλουμε, σας καταγγέλλω ως Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι εάν βρεθούν κάποιοι, κάποια hedge funds, τα οποία αγόρασαν φέτος το καλοκαίρι, πριν από λίγους μήνες ή λίγες ημέρες, ελληνικά ομόλογα στη μισή τιμή από την οποία θα αγοραστούν με την απόφαση που πήρε το Eurogroup, εμείς θα διερευνήσουμε και αυτούς τους κερδοσκόπους και τους πληροφοριοδότες τους. Να είστε βέβαιος γι' αυτό!

Κλείνω, ζητώντας να δούμε σε αυτή την επαναγορά ποιοι είχαν την εσωτερική πληροφόρηση ή ποιοι είχαν τη διαίσθηση και αγόρασαν ομόλογα κάτω από την τιμή που τα επαναγοράζουμε τώρα. Φοβούμαι πολύ ότι θα είναι οι ίδιοι. 

Και μία μικρή λεπτομέρεια, με την οποία θα κλείσω. Ξέρετε, στη διάρκεια αυτής της έρευνας φάνηκε ότι πολλά συμφέροντα, τα οποία μετετράπησαν σε εκδοτικά συμφέροντα, αποφάσισαν να στηρίξουν την κάλυψη αυτής της ιστορίας και γι' αυτό το λόγο βλέπουμε εκδότη εφημερίδας να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Εγώ δεν λέω ότι όσοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ είναι απατεώνες, ούτε ότι όσοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ δεν έχουν δηλώσει αυτά τα οποία είχαν βγάλει προς τα έξω και δεν έχουν πληρώσει φόρους. Όμως, πρέπει να διερευνηθούν όλοι και ιδίως όσοι είναι πολιτικά πρόσωπα. 

Όμως, και ένας εκδότης, όπως ο κ. Σκαναβής του «Ελεύθερου Τύπου», ο οποίος με λύσσα μας χτυπά από την ώρα που ξεκίνησαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για να μην προχωρήσει αυτή η έρευνα, πρέπει να εξηγήσει πώς ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και από πού τον κρατάνε. 

Όσοι είναι στις λίστες να διερευνηθούν, για να μην κοιτά, όπως λέτε και εσείς, ο βοσκός με τα κιάλια, αλλά να κοιτάμε εμείς και το βοσκό και το λύκο που έχει μπει στο μαντρί. 

Γιατί ο λύκος στο μαντρί θα φάει το σύνολο των παιδιών μας και ήδη κατατρώγεται η ελληνική κοινωνία. Σε λίγες ημέρες θα έρθετε να ψηφίσετε εσείς ότι πρέπει γι' αυτή την πολιτική να φορολογήσουμε τη δυνατότητα του Έλληνα να έχει παιδί. Έ, αυτή την πατρίδα εμείς δεν την σκοτώνουμε! Θα τη διατηρήσουμε μέχρι τέλους.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου