Share |

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


ΦΩΝΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του Κώστα Τσιαντή

Το χθεσινό εθνικό κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη για την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική  Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) έρχεται ως προπομπός της φετινής επετείου για την εξέγερση  του Πολυτεχνείου, η οποία βρίσκει την πατρίδα μας και το λαό μας σε  μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας.
     Για να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την ελευθερία μας, το 1940-44 οι Έλληνες ορθώσαμε όλοι μαζί το ανάστημά μας απέναντι  στον φασισμό και τον ναζισμό και γράψαμε τις σελίδες του έπους της Αλβανίας και της εθνικής αντίστασης. Για να υπερασπιστούν την Ελευθερία και τη Δημοκρατία οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου σημάδεψαν με το αίμα τους το δρόμο για την πτώση της Δικτατορίας, την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και τη διεκδίκηση  της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
    Σήμερα,  με  την ευθύνη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των προθύμων φίλων της αλλά και με τη συνευθύνη πλέον της Ν.Δ,  η πατρίδα  και η τιμή μας διακυβεύονται ξανά. Οι ηγεσίες της Δύσης και οι κυβερνήσεις μας, υπακούοντας στα κελεύσματα της Διεθνούς του κεφαλαίου, έχουν μετατραπεί σε ωμούς εκβιαστές, σε δυνάστες του λαού μαςσε «ντήλερς» της δημόσιας περιουσίας και σε εξολοθρευτές  της Δημοκρατίας μας.  Όλοι μαζί ζητούν την κεφαλή μας επί πίνακι, ενώ την ίδια ώρα οι ντόπιοι πολιτικάντηδες επιχειρούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες στο λαό μας, το οποίο δεν διστάζουν να τον εκβιάζουν, να τον εξαθλιώνουν και να τον ταπεινώνουν!
     Αλλά πού φταίει ο λαός μας μέσα σε όλα αυτά; - ένας λαός περήφανος που εμπαίχτηκε    επί χρόνια απ’ την ηγεσία του και τελικά προδόθηκε και οδηγήθηκε στα νύχια του ΔΝΤ και των αρπακτικών;
    
Συμπατριώτες,
Με την ευκαιρία της επετείου του Πολυτεχνείου και των οραμάτων της νέας γενιάς που αυτό εξέπεμψε και πέμπει, είναι ώρα να λογαριάσουμε όλοι τις ευθύνες μας μπροστά στην ιστορία και το μέλλον των παιδιών μας. Διέξοδος  από την κρίση δεν υπάρχει  αν δεν αφυπνιστούμε για να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας,  αν δεν αγωνιστούμε για να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων το πολιτικό μας σύστημα. Ζήσαμε τους πολιτικάντηδες και τους  υποκριτές συμμάχους μας και «Βρήκαμε τη στάχτη», όπως θάλεγε ο Σεφέρης. «Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα».
     Αυτό σημαίνει να βρούμε μέσα στη στάχτη τη σπίθα για να ξεκινήσουμε ξανά. Να εγκαταλείψουμε τις διαχωριστικές γραμμές που μας διαίρεσαν, μας μάτωσαν και μας πλήγωσαν και να συμπορευτούμε συνεργατικά στον αγώνα για την εθνική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική μας Αναγέννηση.     Είναι ώρα πλέον με τόλμη να συμπράξουμε και να δημιουργήσουμε τη ριζοσπαστική ανατρεπτική πρόταση εξουσίας που  οι καιροί επιβάλλουν για τη σωτηρία μας.
       Ο στόχος είναι δύσκολος αλλά κατορθωτός εφόσον το θελήσουμε! Ήρθε η ώρα η Σπίθα να γίνει η καθαρτήρια Φωτιά που θα μας σώσει. Ήρθε η ώρα όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες- η νεολαία,  τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, ο κόσμος της παραγωγικής εργασίας, της οικονομίας, της τέχνης και της διανόησης- να ενωθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά με σκοπό να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και  ν’ ανοίξουμε το δρόμο μας στο φως. Ανάγκη να υπερβούμε τον εαυτό μας και τις παθογένειές μας και να συστρατευτούμε όλοι σ’  ένα παλλαϊκό πατριωτικό μέτωπο  που θ’ αποκαταστήσει το ρόλο της Πολιτικής στην εθνική μας ζωή, που θα απομακρύνει τους κερδοσκόπους και θα οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της Δημιουργίας, τα Δικαιοσύνης και  της Δημοκρατίας.
       Το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και η ιστορική μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου σημαίνουν ξανά την ώρα να αρθούμε ως πολίτες στο ύψος της ευθύνης που απαιτούν οι περιστάσεις και να συμπορευτούμε ενωμένοι  στον αγώνα για την αιώνια Ελλάδα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου!  

       Κώστας Τσιαντής                                        
12/11/2011
  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου