Share |

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Νι Κάππα (Τορόντο).Γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ;;

Αγαπητοί φίλοι.
Δεν είναι χθεσινό, δεν είναι προχθεσινό, είναι... αιώνιο, το πρόβλημα τής ασυνέπειας ακολουθούμενο απ΄όλα τα... "παρελκόμενα" τών οποίων, ουκ εστιν αριθμός.  Κύριο χαρακτηριστικό τών... "παρελκομένων" είναι το ότι, όλα είναι... κορυφαία και καθένα, παραδόξως, κατέχει αποκλειστική θέση στην... κορυφή.
Βέβαια, όλοι γνωρίζουν τα... "παρελκόμενα", αλλά όλοι, επίσης, γνωρίζουν και το... φαράσι που τα κρύβει κάτω από το... χαλί.  Ποιό είναι το... φαράσι;  Μα τί άλλο εκτός από την πραξη που ονομάζεται... εκλογίκευση και η οποία εμπεριέχει ό λ α  τα... "παρελκόμενα".
Χρησιμοποιώντας το... φαράσι αυτό κάθε χρήστης μπορεί άνετα, πλέον, και έχοντας ξεχάσει ότι... "η καθαρή συνείδηση είναι το καλύτερο μαξιλάρι", έτσι έλεγαν οι...παλιοί, φέρνει τα πάνω κάτω και, τούμπαλιν, ικανοποιημένος για την ορθολογικότητά του και τον... ρεαλισμό του. Έτσι, σε όποια εποχή και αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του δεν βλέπει τίποτ' άλλο παρά... φαράσια που δουλεύουν μέρα -νύχτα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. 
Έχω παρατηρήσει ότι σε περιόδους δυσκολιών όπως οι σημερινές, στήνονται σενάρια που σκοπό τους έχουν την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό τής κοινής γνώμης δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους... "σεναριογράφους" να στήνουν τα κατάλληλα... σκηνικά για την επίτευξη τών σκοπών τους.
Ένα τέτοιο... σκηνικό, πολύ πρόσφατο σχετικά, ήταν και αυτό τής διατυμπανισθείσας... "κάθαρσης" τής ΕΡΤ προκειμένου, σύμφωνα πάντα με τους σεναριογράφους να καθαριστεί η κοπριά τής ρεμούλας και τής σπατάλης.  Εκλογίκευσαν, λοιπόν, την πράξη τους οι... αρμόδιοι ντύνοντάς την με το ιμάτιο τής... "κάθαρσης".  
Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε σκοπός τους δεν ήταν το ξέπλυμα τής βρωμιάς (αναμφισβήτητα, υπήρχαν πολλά, μα πάρα πολλά, οικονομικά παρατράγουδα), αλλά η... φίμωση εκείνων που οι παραγωγές τους δεν συμβάδιζε με τα... "προσχεδιασμένα".  Πέταξαν, λοιπόν, στο δρόμο τους... ενοχλητικούς, ενώ στα... λαμόγια, που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, δόθηκαν άλλες, εξίσου προσοδοφόρες θέσεις, μέσα στο υπάρχον γραφειοκρατικό - πελατειακό σύστημα ως αναγνώριση τής... υπάκουης και αμέριστης υπηρεσιακής τους προσφοράς.
Είμαι βέβαιος ότι το επισυναπτόμενο (τα σχόλια δικά σας) αξίζει τού χρόνου και τής περισυλλογής σας - γνωστό ίσως σε μερικούς, αλλά σίγουρα ξεχασμένο - θα δώσει την ευκαιρία στους περισσότερους να δούν που βρισκώμαστε κάποτε και που βρισκώμαστε σήμερα εξ αιτίας τών εκλογικεύσεων υπενθυμίζοντάς τους, όσο είναι ακόμα καιρός, να βγάλουν από πάνω τους - αν διαθέτουν ακόμα λίγη τσίπα - τα ρούχα που αν κομένα και ραμένα στα... μέτρα τους, εντούτοις, δεν παύουν να είναι πάρα πολύ στενά μ' αποτέλεσμα τον πνιγμό τους.  Βλέπετε, όπως είναι γνωστό και αναμφισβήτητο κάθε τι έχει και το... τέλος του. 
Φιλικώτατα.
Νι Κάππα (Τορόντο).

Υ. Γ.    α)  Από πληροφορίες που έχω η ΝΕΡΙΤ τού Σαμαρά σχημάτισε 3μελή Επιτροπή για την πρόσληψη νέων... δημοσιογραφίσκων που είναι δεινοί κολυμβητές σε... ποταμίσια νερά.
         β)  Το θέμα τής... εκλογίκευσης είναι τεράστιο και για τούτο αξίξει ν' ασχοληθούμε με αυτό προσεχώς.

1 σχόλιο: