Share |

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ηλίας Σταμπολιάδης

Η φάρσα της  28ης Οκτωβρίου, 2013
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα παρά μόνο σε θεσμούς και υποχρεώσεις  που απορρέουν από αυτούς. Αν και δεν είμαι ειδικός για το πρωτόκολλο των παρελάσεων, εντούτοις έγινε τόση άσκοπη συζήτηση στα ΜΜΕ και ειπώθηκαν τόσες λεπτομέρειες που ο κάθε ακροατής των ειδήσεων έγινε ειδικός στο πρωτόκολλο και φορτίστηκε με τόση άχρηστη πληροφόρηση που στο τέλος παρέμεινε μπερδεμένος για την ουσία της υπόθεσης.
Με συντονισμένη μεροληψία τα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας  έκανε γκάφα που κάλεσε Βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παρευρεθούν στην εξέδρα των επισήμων για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης  Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Εξ αιτίας  αυτού όλα τα κόμματα της “Αριστεράς και της Προόδου” ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ακόμη και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εμπνεόμενοι όλοι από “Δημοκρατικά ιδεώδη” απείχαν από την παρέλαση  για να  μη μολυνθούν και να διατηρήσουν το δημοκρατικό τους προσωπείο μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε ήθελε συμβούν. Ανάγκασαν μάλιστα τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσει, ο οποίος  στη δευτερολογία του, ευρισκόμενος υπό πίεση, έκανε καθώς μας είπαν και δεύτερη γκάφα αναφέροντας κάτι που έθιξε  το ΠΑΣΟΚ.  Μάλιστα, δύο παχύσαρκα στελέχη του κόμματος εζήτησαν την κεφαλή του επί πίνακι, απαιτούντες  την άμεση παραίτηση του.
Όπως  αναφέρθηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της παρέλασης ο οργανωτής πρέπει, μεταξύ άλλων, να καλέσει και τους τοπικούς Βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής, πράγμα το οποίο και έκανε. Τον κατηγόρησαν όμως ότι αφού η Χρυσή Αυγή θεωρείται εγκληματική οργάνωση δεν θα έπρεπε να καλέσει τους Βουλευτές της που θα μολύνουν τους αξιοπρεπείς δημοκράτες Βουλευτές των άλλων κομμάτων.  Εδώ ακριβώς έγκειται η υποκρισία των αξιοπρεπών δημοκρατών που κατά τα άλλα σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στελέχη της  Χρυσής Αυγής διέρχονται παράνομα και μάλιστα εγκληματικά μέσα στην άσκηση της πολιτικής τους πρακτικής και ήδη η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί του θέματος, όπως έχει επέμβει άλλωστε και σε θέματα κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους στελεχών του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως τα ΜΜΕ να τολμήσουν να αποδώσουν  την κατηγορία στο κόμμα αυτό, με αφοσίωση στους συνδαιτυμόνες τους στο τραπέζι της διαπλοκής.  Το θέμα όμως δεν είναι το εάν καλώς ή κακώς η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ ως εγκληματική οργάνωση αλλά το ποίος κατά το Σύνταγμα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για αυτό.
Εδώ συμβαίνει το εξής υποκριτικό. Αύριο οι ίδιοι Βουλευτές, που δεν ανέχονται να συνυπάρχουν στην ίδια εξέδρα με αυτούς της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες υπέρ της πατρίδος,  θα συνυπάρξουν στο Κοινοβούλιο προκειμένου να ψηφίσουν αντιλαϊκούς,  κατά τεκμήριο, νόμους, εφόσον τους  το επιτρέπει η επίπλαστη πλειοψηφία που τους έδωσε  ο αντισυνταγματικός  καλπονοθευτικός νόμος των κομμάτων εξουσίας. Το ερώτημα είναι, αφού η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση,  γιατί τα “δημοκρατικά κόμματα” δεν αποφασίζουν, μέσω της Βουλής, που είναι το αρμόδιο νομοθετικό σώμα, να τη θέσουν εκτός νόμου και να την αποκλείσουν όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων αλλά κα από την πολιτική ζωή της χώρας; Γιατί πετάνε την καυτή πατάτα στον Περιφερειάρχη και απαιτούν από αυτόν να κάνει αυτό που δεν εμπίπτει στη δική του αρμοδιότητα η οποία δεν είναι νομοθετική αλλά απλά διοικητική και διέπεται από τους υπάρχοντας νόμους που υποχρεούται να σεβαστεί;
Επιτέλους ποιός είναι νόμιμος σε αυτή τη χώρα ; Που είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών, που ο καθένας  τους  καπηλεύεται προς ιδίαν χρήση; Πότε επιτέλους θα καταργηθεί η κομματική αντιπαράθεση και θα  ακουστεί μεστός πολιτικός λόγος; Εάν δεν ακουστεί τότε  τα επόμενα θύματα  θα είναι όσα από τα κόμματα της “αριστεράς και της προόδου”  δεν θα συμμορφωθούν με το σύστημα. Εάν ο λαός  δεν αντιδράσει  θα υποστεί μία νέα ναζιστική κατοχή που οι στρατιώτες της δεν έχουν μπότες αλλά είναι ξυπόλητοι, που δεν έχει μαχαίρια αλλά την αγχόνη του Αγγλικού δικαίου, δεν βιαιοπραγεί αλλά σου παίρνει την περιουσία μέσω του τραπεζικού συστήματος όταν δεν έχεις να πληρώσεις τους φόρους που προορίζονται για τους δανειστές, δεν σου εξασφαλίζει εργασία διότι αποβιομηχανοποιεί  και συγχρόνως αφοπλίζει τη χώρα και εμείς θα τους κοιτάμε αμήχανοι ή θα αυτοκτονούμε. Φτάνει πια, ήλθε η ώρα του νέου ΟΧΙ.
Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής, Πολυτεχνείο Κρήτης
29/10/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου