Share |

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος- ΛΥΣΕΙΣ.., ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ..


Υπάρχουν και άλλες λύσεις κύριε Αντώνη Σαμαρά εκτός από εκλογές

 Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο


Συνεχίζοντας την ανάλυση μας για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εξ αρχής θα πρέπει να τονισθεί ότι Παπανδρέου και Σαμαράς έχασαν μια ιστορική ευκαιρία. Να παραχωρήσουν την πολιτική διακυβέρνηση και εξουσία σε ανθρώπους της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής αποδοχής, ήρεμα και χωρίς πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές. Έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να αποτρέψουν μια βίαιη ανατροπή του πολιτικού συστήματος.  Αυτά που συνέβησαν από την Κυριακή 12 Ιουνίου μέχρι και το φιάσκο με την υπαναχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί της πρωθυπουργίας και να σχηματισθεί μια κυβέρνηση, έστω στηριζόμενη, έστω ως τελευταία ευκαιρία, από το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Αυτά μόνο στο κόσμο των καρτούν μπορεί να συμβαίνουν.  Και όλα αυτά γιατί; Για να φτάσουμε στον ανασχηματισμό της 18ης Ιουνίου! Αν είναι δυνατόν!
Είναι αδιανόητο, όσο και αν ακούγεται, «τραβηγμένο» στην παρούσα φάση, τυχόν προσφυγή στις κάλπες, με την κοινωνία οργισμένη θυμωμένη και στους δρόμους, χωρίς ελπίδα για το αύριο, χωρίς παρόν, χωρίς ευοίωνο μέλλον, έτοιμη,  ως ηφαίστειο που θα  εκραγεί -το σπίρτο λείπει που θα ανάψει την φλόγα- απλά θα εδραιώσει και θα νομιμοποιήσει και θεσμικά την ακυβερνησία.
Είναι τεράστιο πολιτικό λάθος, κύριε Σαμαρά, αν και σύρθηκες από τις περιστάσεις, να επιζητείς εκλογές! Αυτό θέλει πλέον και ο Γιώργος Παπανδρέου μια αξιοπρεπή θεσμική αιτία εξόδου και διαφυγής από τις ευθύνες για την κατάσταση της χώρας!

Αν πάει η χώρα σε εκλογές, ξέρεις πολύ καλά, φίλτατε κύριε  Αντώνη Σαμαρά (και παλαιέ φίλε…  για να σου θυμίσω ναι εκείνος ο νεαρός τότε δημοσιογράφος που σου είχε φέρει να γνωρίσεις  κάποτε στα γραφεία στην πλάκα  ο  αείμνηστος  ο Στέφανος  Στεφανόπουλος, μαζί με την κόρη του κ. Κλείτου την Λίνα  αυτός είμαι) λόγω και των δικών σου προσωπικών δεσμεύσεων προς τους ευρωπαίους εταίρους μας –ομογάλακτους και ομοϊδεάτες  της ΝΔ- θα τις κερδίσει αναγκαστικά το πρώτο κόμμα που εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης θα είναι το κόμμα που ηγείσαι! Ε και; Τι έγινε; Την επομένη, της ορκωμοσίας της κυβέρνησης σου- άραγε με ποια στελέχη; τι έμεινε πια στην παράταξη; Για να χρησιμοποιήσεις; -  μήπως δεν γνωρίζεις από τώρα τι θα γίνει;
Ό,τι άφησαν στην μέση με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τόλμησε να θέσει στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της χώρας στο διεθνές προσκήνιο, να σηκώσει κεφάλι –με το βέτο για τα Σκόποια, την συμφωνία για τους αγωγούς με τον Πούτιν,  και την Ελληνογαλλική συμμαχία με τον Σαρκοζί – είδες πολύ καλά τι έγινε!  Κάψανε την Αθήνα, (και αυτό απλώς ήταν το μήνυμα και η πρόβα generale όπως έγραφα το  Δεκέμβριο του 2008) ποιοι;   Εκείνοι που κυβερνούν τον κόσμο και σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς και πριν από εμάς,  αυτοί οι ίδιοι που κρατούν γερά τα ηνία σε διάφορα κέντρα εξουσίας στην  Ελλάδα και έχουν έτοιμο ετοιμοπόλεμο στρατό  στο εσωτερικό της χώρας με 100αδες πάνοπλους εισαγόμενους μισθοφόρους με τον μανδύα και την προβιά του (λαθρό)μετανάστη, θα εκμεταλλευτούν το μαζικό κοινωνικό κίνημα των δίκαιων Ελλήνων πολιτών που πλήττονται οικονομικά, και την κατάλληλη στιγμή όταν πια η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη, η χώρα δεν θα αιματοκυλισθεί απλά! Θα αποσταθεροποιηθεί και γεωπολιτικά! Με την πρώτη αναμπουμπούλα -και οφείλεις να  το γνωρίζεις αυτό, φίλτατε Αντώνη Σαμαρά, ζήτα ενημέρωση από τον πρέσβη κ. Μπίκα και θα σου πουν. Tην δικαιούσαι έτσι και αλλιώς θεσμικά ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και δεύτερος τη τάξη στην πολιτική ιεραρχία, αυτά που είπε σε Παπανδρέου και Παπούλια – οι «φίλοι» και γείτονες μας θα  «επέμβουν» παρομοίως να «διασώσουν» τους αυτοαποκαλούμενους και αυτοχαρακτηριζόμενους  «Τούρκους» Μουσουλμάνους της Θράκης. Μια από τα ίδια δηλαδή όπως και με την Κύπρο το 1974. Και τότε μπροστά στην νέα εθνική καταστροφή οι δανειστές μας τι θα κάνουν; Ειδικά σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα άρθρα 4 και 14 του μηνομονίου 1 που παρανόμως η Βουλή ψήφισε τον Μάιο του 2010!
Φίλτατε Αντώνη Σαμαρά, εσύ ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, θα μείνεις στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της αιματοχυσίας και της εθνικής καταστροφής! Υπάρχει λόγος που πρέπει να γίνει αυτό και αν ρωτήσεις κοινούς μας φίλους και ακαδημαϊκούς που ξέρουν να μελετούν τα σχέδια της αποσταθεροποίησης του Χένρι Κίσιγγκερ από το 1976 οργανωμένα, προωθημένα μέσω ΕΛΙΑΜΕΠ (και λοιπά άλλα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος αμερικανικά και μη think tank) και δοκιμασμένα με 10αδες σενάρια και ασκήσεις επί χάρτου στα κέντρα λήψης και αποφάσεων,  θα σου πουν το γιατί θα γίνουν έτσι ακριβώς, όπως τα αναφέρουμε…
Πέραν αυτών, που όσο και αν μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας είναι αυτή και η μοναδική αλήθεια, τι περισσότερο θα πράξεις σε πολιτικό και οικονομικό  επίπεδο, αν δεν λάβεις ριζικά διαφοροποιημένες θέσεις. Τι θα πει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Σε τι επαναδιαπραγμάτευση;
Όχι, φίλε Αντώνη, ο κόσμος που είναι στις πλατείες δεν είναι γιατί αντιδρά στα οικονομικά μέτρα, όπως σχεδιασμένα μεταδίδεται από τα πλήρως ελεγχόμενα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ, αλλά γιατί αντιδρά στο μνημόνιο. Πρόσεξε λίγο τα ρεπορτάζ, τα μακρινά πλάνα και τις επιλεγμένες ατάκες που δημοσιοποιούνται και θα καταλάβεις πολλά. Μπες λίγο μέσα στην ιστοσελίδες και τα social networks και εκεί θα καταλάβεις τι πραγματικά ζητά το πλήθος και ο λαός που καπελώνεται συστηματικά από σχέδιο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να καπελώσει το μαζικό πατριωτικό λαϊκό  κίνημα, το οποίο δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, είναι απλά πατριωτικό! Έλληνες θυμωμένοι, οργισμένοι και αγανακτισμένοι σκεπτόμενοι πολίτες! Αυτός είναι ο λαός  που βλέπεις. Πίσω από την κινούμενη και διαρκώς μετακινούμενη λαοθάλασσα υπάρχουν πρόσωπα. Υπάρχουν οικογένειες. Υπάρχουν αξίες. Οράματα που το υπάρχον πολιτικό σύστημα πρόδωσε οργανωμένα και προσχεδιασμένα από την γενιά του 114 και του πολυτεχνείου μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια, φίλτατε Αντώνη Σαμαρά.
Μακριά από τις εκλογές. Όχι γιατί τις φοβάσαι, αλλά διότι θα είναι η θρυαλλίδα που θα ανάψει το φυτίλι για την φωτιά που θα κατακαύσει την Ελλάδα! Ναι οι εκλογές είναι η απάντηση στα αδιέξοδα για τις δημοκρατίες! Ποιος όμως πιστεύει ότι στην Ελλάδα υπάρχει αληθινή άμεση δημοκρατία; Ουδείς!  Άλλη οφείλει και πρέπει αυτή την ώρα να είναι η επιλογή σου και η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου στον οποίο έλαχε να αποδημήσει το σάπιο και ανήθικο κράτος που δημιούργησε ο ίδιος του ο πατέρας από το 1981 μέχρι σήμερα! Αυτή είναι η μοίρα της ιστορίας για όποιον απλώς δημαγωγεί. Για τον πατέρα, Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου, επεφύλαξε την πιο οδυνηρή έξοδο με την κατάπτωση στα χέρια  μιας γυναίκας της οποίας ήταν όμηρος -και των προσωπικών του παθών - μέχρι το τέλος  της ζωής του.
Για τον υιό και εγγονό της δυναστείας Παπανδρέου επεφύλαξε την σκληρότερη τιμωρία: Να αποδομήσει, εκθεμελιώσει και ξεριζώσει ότι με ψέμματα, ανηθικότητα και πολιτική ανωριμότητα οικοδόμησαν οι πρόγονοι  του σε αυτή την χώρα φτιάχνοντας ένα (πράσινο ενιότε και γαλάζιο κράτος) αιχμάλωτο στους κόκκινους προνομιούχους  συνδικαλ(η)στές,  κράτος!  Η πλέον σκληρή τιμωρία να αναγκάζεσαι από το αμίμητο και πολιτικά ασύδοτο «Τσοβόλα δώστα όλα» του πατρός Ανδρέα Παπανδρέου,  να πηγαίνεις στο πλέον άκρον άωτον  «Γιώργο πάρτα όλα πίσω τώρα»! βλέπεις οι Αμερικανοί,  Ευρωπαίοι,  Γερμανοί, Γάλλοι και Πορτογάλοι έκαναν υπομονή. Έδιναν. Έδιναν. Μέχρι που ήρθε η ώρα να τα πάρουν όλα πίσω και εις το 10απλάσιο! Με τους τόκους και τα πανωτόκια. Έτσι  έκαναν πάντα οι φίλιες μεγάλες  δυνάμεις από πάντα. Από το 1843 και εντεύθεν. Την ιστορία την γνωρίζετε και εσείς και ο λαός.  Η μεγάλη μαύρη αλήθεια που επιμελώς κρύβεται από το σημερινό σάπιο ανήθικο και βρόμικο πολιτικό εκδοτικό σύστημα είναι αυτή. Η Ελληνική κρίση δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική διεθνή κρίση που φαινομενικά – και ουσιαστικά στην πραγμάτωση της κοινωνίας  - φαίνεται να εφάπτεται! Η ελληνική κρίση, όπως έχω ξανά γράψει, είναι κρίση ταυτότητας. Κρίση εθνικά οντολογική. Κρίση υπαρξιακή. Κρίση αξιών και οράματος! Κρίση ηγεσία πνευματικής.
Υπάρχουν λύσεις, βατές και βιώσιμες,  αρκεί να τις  μελετήσουν- οι πολιτικοί - και να τις εφαρμόσουν!
Ως προς το ζήτημα της οικονομίας, δημόσια έχουν κατατεθεί, από απλούς ανθρώπους που έχει αναδείξει η κοινωνία των πολιτών,-για αυτό σου λέω είστε πολύ πίσω όλοι οι έχοντες και κατέχοντες του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος -  όπως οοικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.  Ή όπως αυτές που έχει αναλύσει ο Βασίλης Βιλιάρδος. Υπάρχουν και άλλες πολιτικές λύσεις που έχει καταθέσει ο απλός λαός. Ο Ελληνικός  λαός!  Αν ενδιαφερόσασταν και είχατε πραγματική θέληση να αφουγκραστείτε το λαϊκό αίσθημα και να ακούσετε την  πραγματική κοινή γνώμη, όχι την φιλτραρισμένη μέσα από τα ελεγχόμενα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ ή τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις από τα κόμματα, θα είχατε ακούσει και θα είχατε πληθώρα επιλογών όχι μόνον για την οικονομία και την διαχείριση της στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, η Ελλάδα απλά είναι το πείραμα και το πρώτο τουβλάκι στο ντόμινο που θα πέσει, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο. Υπάρχουν προτάσεις, όπως αυτές του Γιώργου Κοντογιώργη και 10αδων άλλων αληθινών Ελλήνων πατριωτών,  όπως αυτές του  διεθνούς κύρους νομικού Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη.  Στο υπαρξιακό και κοινωνικό επίπεδο, οι θέσεις και οι προτάσεις του Χρήστου Γιανναρά. Ο κατάλογος ατέλειωτος και μεγάλος. Με δυνατότητα μεγάλων επιλογών αλλά δεν θέλετε.  Θα μπορούσα να αναφέρω 100αδες έλληνες διαπρεπείς που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και μάλιστα αμισθί!
Ποιος από εσάς, φίλτατε Αντώνη Σαμαρά –εσύ ίσως να το έκανες- θα δεχόταν για μια 15ετια και όσο διαρκέσει η οικονομική  κρίση να μην λαμβάνει μισθό, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας; Ποιος; Βρες μου έναν! Αυτοί που θα το δέχονταν σήμερα είναι εκτός βουλής! Αυτή είναι η αλήθεια, κύριοι! Αυτή είναι η αλήθεια, φίλε Αντώνη Σαμαρά! Όσο και αν πικραίνουν τα λόγια και τα γραφόμενα αυτή είναι η αλήθεια, φίλε Αντώνη Σαμαρά. Εσύ μπορεί να θέλεις; Το ζήτημα είναι μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, λέξη σήμερα ξεχασμένη από το λεξιλόγιο σου αλλά τότε στην πολιτική άνοιξη ήταν η καραμέλα που εύγεστα δοκιμάζαμε όλοι, ακούγοντας σε να μας μιλάς στις συναντήσεις εκείνες στο κτήριο στην πλάκα ή στα δικά σου γραφεία στο Κολωνάκι… Ναι, φίλε Αντώνη Σαμαρά,  γύρνα σελίδα και κοίτα σε εκείνα τα χρόνια και εκείνες τις στιγμές, μη τις απεμπολείς,  αν θέλεις να μείνεις κα να προσφέρεις στην πατρίδα!
Σε ότι αφορά την δυαρχία  Αντώνη Σαμαρά – Γιώργου Παπανδρέου
Παπανδρέου και Σαμαράς οφείλουν, όσο ακόμα ελέγχουν την κατάσταση  στο εσωτερικό των κομμάτων τους,   να προσπαθήσουν να καταβάλουν όλες εκείνες τις προσπάθειες για την συγκρότηση κυβέρνησης με την μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική αποδοχή. Μια κυβέρνηση που θα απαρτίζεται από μη πολιτικά πρόσωπα! Θα πρέπει να απαρτίζεται και  από τεχνοκράτες, αλλά και νομικούς με υψηλό κύρος και γνώση του διεθνούς δικαίου, όπου θα επαναδιαπραγματευθούν  όχι το μνημόνιο 1 αλλά τους όρους υπό τους οποίους δανείσθηκε η Ελλάδα. Το μνημόνιο 1 θα πρέπει να επιστραφεί πίσω στους εμπνευστές και συντάκτες ως Απαράδεκτο!  Μια κυβέρνηση με πρόσωπα έντιμα και καθαρά, επαναλαμβάνω, με την ευρύτερη λαϊκή, κοινωνική και εθνική αποδοχή που θα αποδεχθεί ο λαός με μια βασική και ουσιαστική εντολή. Να κυβερνήσει την χώρα με δυο βασικούς άξονες. Αφενός την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που η βουλή παράνομα ψήφισε τον Μάϊο του 2010 και αφετέρου την αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους. Για την ακρίβεια την επανίδρυση εξ αρχής του κράτους.
Ειδικότερα ως προς την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης (σωτηρίας, ενότητας,  οικουμενική όπως θέλουν ας την  βαφτίσουν λίγο ενδιαφέρει αλλά ) που πάντως  θα πρέπει να δουλέψει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Θα πρέπει να είναι κυβέρνηση μακράς πνοής, ώστε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο, όχι επιβολής των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων εξόντωσης του ελληνικού λαού, αλλά επαναδιαπραγμάτευσης σε κάθε επίπεδο –και κατ άρθρο -  και ειδικά απάλειψης από το μνημόνιο 1 άρθρων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την εθνική κυριαρχία ( βλ. άρθρα  4 και 14). Να κυβερνήσει την χώρα και να επαναδιαπραγματευθεί εξ αρχής με όρους και προϋποθέσεις που θα υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Δεύτερη και βασική κατεύθυνση αυτής της έκτακτης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αλλαγή, εκρίζωση εκ θεμελίων του πολιτικού συστήματος. Νέα αναδιάταξη και ιεράρχηση  κυρίως  της πολιτικής τάξης  στην χώρα. Κοντολογίς. Επανίδρυση  εξ αρχής  του ελληνικού κράτους εκεί που το άφησαν οι προκάτοχοι κυβερνήτες προ του 1843 και προ της Βαυ(ρ)βαρό-ποίησης του.
Ως προς την αναδιοργάνωση του ελληνικού κράτους αυτό που σήμερα απαιτεί καθολικά ο ελληνικός λαός, είτε βγαίνει στην πλατεία είτε όχι, είναι ριζικές, ουσιαστικές και εκ θεμελίων τομές στην αναδιοργάνωση και επανίδρυση  του ελληνικού κράτους. Ήτοι:
 Με δημοψήφισμα να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός
  1. αν εγκρίνει και αν αποδέχεται  τα Μνημόνια 1 + 2(μεσοπρόθεσμο)
  1. αν θέλει επανίδρυση του Ελληνικού κράτους  και άρα  ειδικότερα να ερωτηθεί
Α) Με  ποιο από όλα τα πολιτεύματα θέλει κυβερνάται  και να προηγηθεί ενημερωτική καμπάνια για κάθε πολίτευμα.Β) αν θέλει νέο καταστατικό χάρτη(σύνταγμα)Γ) Αν θέλει ριζική και εκ θεμελίων  αναδιοργάνωση και επανίδρυση του κράτους.Αν ναι πολίτης θα πρέπει να ερωτηθεί αν συμφωνεί  στην θεσμοθέτηση με συνταγματική ρύθμιση(και τις εν συνεχεία απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις)  για τα εξής βασικά και ουσιαστικά που αλλάζουν την μορφή διακυβέρνησης της χώρας και λειτουργίας  του κράτους:
1. Συντακτική εθνοσυνέλευση  με κοινωνική αντιπροσώπευση στο Σώμα της Εθνοσυνέλευσης με στόχο την κατάρτιση νέου συντάγματος και πρόβλεψη στο νέο σύνταγμα μόνιμου χαρακτήρα του σώματος της Εθνοσυνέλευσης. Αν ο λαός πει ναι, ο νομοθέτης-που είναι η βουλή – θα πρέπει να συντάξει νόμο με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού του ανώτερου λαϊκού αντιπροσωπευτικού σώματος του κυρίαρχου λαού.
2. Ίδρυση σώματος γερουσίας 5ετούς θητείας με έναν Γερουσιαστή ανά περιφέρεια(ή νομό). Η γερουσία θα λειτουργεί ως  ελεγκτικό, εποπτικό και επικυρωτικό σώμα της πολιτικής, νομοθετικής, δικαστικής  και εκτελεστικής εξουσίας.  Απαραίτητος όρος  και αυστηρή προϋπόθεση  το σώμα της γερουσίας να  απαρτίζεται από μη πολιτικά πρόσωπα που έχουν χρηματίσει σε κρατικό ή πολιτικό αξίωμα τα τελευταία  40 ή 50 χρόνια. Κάθε γερουσιαστής,  λόγω της υφής και της σημασίας της θέσης θα έχει το δικαίωμα μιας και μόνον θητείας, έτσι θα αποφεύγονται και θα περιορίζονται τα κρούσματα διαφθοράς. Το σώμα της Γερουσίας αλλά και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας  θα προβλεφθεί με ειδικό άρθρο στο νέο σύνταγμα.
3. Μείωση βουλευτών από 300 σε 200 η οποία θα διασφαλίζεται συνταγματικά.
4. θεσμοθέτηση του δημοψηφίσματος με ειδικό άρθρο που  στο νέο σύνταγμα που θα παρέχει την δυνατότητα στους πολίτες να παρεμβαίνουν και να επανακαθορίζουν πολιτικές  ή  με δυνατότητα κατάργησης ενός νόμου με την συγκέντρωση υπογραφών  σε ποσοστό που θα κρίνει ο νομοθέτης και πάντως σίγουρα αντιπροσωπευτικό του εκάστοτε εκλογικού σώματος.
5. κατάργηση με συνταγματική ρύθμιση της βουλευτικής ασυλίας και κάθε μορφή ασυλίας σε κάθε έναν που έχει χρηματίσει στο δημόσιο ή υπήρξε  ανώτατος  κρατικός  λειτουργός.6.  ίδρυση και θεσμοθέτηση ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους από το 1975 και εντεύθεν.
7. ίδρυση και θεσμοθέτηση ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχου δημοσίου χρήματος από το 1975 και εντεύθεν. Έργο της επιτροπής αυτής ο έλεγχος όλων των μεγάλων σκανδάλων. Τελική ψηφοφορία  απόδοσης ετυμηγορίας για την παραπομπή ή όχι στην δικαιοσύνη γίνεται  από σώμα  κληρωτών ενόρκων, ύστερα από κλήρωση. Ξεχωριστό σώμα ενόρκων για κάθε υπόθεση. Εν δυνάμει υποψήφιοι όλοι οι πολίτες πλην εκείνων που συμμετείχαν σε κρατικές θέσεις ή χρημάτισαν πολιτικοί. Η κλήρωση για τον ορισμό του σώματος των κληρωτών  ενόρκων  γίνεται δημόσια και με live σύνδεση σε όλα τα ΜΜΕ.
8. Με συνταγματική ρύθμιση περιορίζεται στο ελάχιστο  η κρατική παρέμβαση στην λειτουργία και το έργο της δικαιοσύνης και αυστηροποιείται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις  ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της.
9.ως προς τα άλλα θεμελιώδη ζητήματα της ριζικής  αναμόρφωσης, και ουσιαστικής  επανίδρυσης  του κράτους(φορολογία, δημόσιο, ΔΕΚΟ, ελάχιστον εισόδημα, μετανάστες, άμεση δημοκρατία, κτλ) υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες  προτάσεις, ειδικών επί μέρους επιστημόνων   που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τον δημόσιο διαδικτυακό διάλογο και άρα υπάρχει πληθώρα επιλογών και για το σύστημα φορολογίας
Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου