Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Μέρες αφύπνισης;;

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011


ΗΜΕΡΕΣ ΑΦΥΠΝΗΣΗΣ ;;

Οι "λαϊκές" Συνάξεις των δύο τελευταίων ημερών - αν και αδικαιολόγητα ετερόφωτες, δηλ. μέσω Ισπανίας - μας επιτρέπουν μια κάποια αισιοδοξία αφύπνησης. Ασφαλώς είναι πολύ νωρίς να προδικάσουμε τη διάρκεια,την ενότητα ή την αποφασιστικότητά τους. Προς το παρόν δεν έχουν παρά τα χαρακτηριστικά ενός άχρωμου & ετερόκλητου πλήθους που "αναζητά" τον κοινό παρανομαστή της συμμετοχής του. Και φαίνεται οτι αυτός ο κοινός παρανομαστής είναι πρό-χειρος, δηλ. εύκολος. Πρόκειται για την καταδίκη του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Ας παρατηρήσουμε ευθύς οτι αυτό το αίτημα είναι μια "άρνηση". Αρνούμαστε το Μνημόνιο - γενικώς και αορίστως. Αλλά τί σημαίνει αυτό;; Αν , ως δια μαγείας, το Μνημόνιο εξαφανιζόταν, τι θα σήμαινε για το πλήθος και για τη Χώρα-αυτού-του-πλήθους;; Αυτό το ερώτημα δεν φαίνεται προς το παρόν να μας προβληματίζει. Δεν μας προβληματίζει δηλ. η υπόθεση κατάρτησης ενός ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ενός καθαρά ΛΑΪΚΟΥ Μνημονίου που θα ήταν ταυτόχρονα Πολιτικό και Οικονομικό, και το οποίο θα έθετε τις βάσεις μιας Νέας Ελλάδας.
Οι "λαϊκές" Συνάξεις περιορίζονται ακόμα σε μια καταγγελία των Πολιτικών. Τους αποκαλούμε "Κλέφτες" και για τους πλείστους εξ αυτών η καταγγελία είναι ορθή. Όμως κι αυτό δεν είναι παρά μια χλιαρή και παθητική καταγγελία. Ως εάν η αντικατάστασή τους από ΜΗ-κλέπτες θα μας ήταν αρκετή, και θα επιστρέφαμε στα σπίτια μας με ήρεμη τη συνείδηση οτι εκτελέσαμε το πολιτικό μας καθήκον.
Όλα τούτα και όλα όσα επικρατούν στις Συνάξεις αυτές είναι φυσικά και αναμενόμενα. Μπορούμε να πούμε πως είναι τα πρώτα χασμουρητά από ένα αγουροξύπνημα. Απέχουμε πολύ ακόμα από την ΑΦΥΠΝΗΣΗ, δηλαδή την συνειδητοποίηση οτι τώρα μπορούμε να ωθήσουμε την Ιστορία στην πλέον ακραία πύκνωσή της. Οτι μπορούμε δηλαδή - κάτω απο τη συγκεκριμένη συγκαιρία- να προωθήσουμε αποφασιστικά το πρόταγμα της ΑΜΕΣΗΣ & ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Οι Συνάξεις έχουν εν ολίγοις και μέχρι στιγμής το χαρακτήρα της Διαμαρτυρίας και όχι της Αποφασιστικής (θετικής και ολοκληρωμένης) Διεκδίκησης. Δεν είμαστε ούτε καν σε Εξέγερση !!! Ας ελπίσουμε οτι η ζύμωση που θα προκύψει ( και για όσο προκύψει) θα επιφέρει την αναγκαία ωρίμανση, και το Πλήθος θα μετασχηματισθεί σε ΛΑΟ . Για να γίνουν έτσι οι Συνάξεις αυτές πραγματικά ΛΑΪΚΕΣ (δηλ. χωρίς τα αναιρετικά εισαγωγικά "").
Ωστόσο ας κλείσουμε την ανάρτησή μας με την αποφασιστικά θετική πτυχή των Συνάξεων- είναι ανεξάρτητες και αυθόρμητες, έξω από τα κομματικά και (εξωνημένα) συνδικαλιστικά μαντριά. Και ας ευχηθούμε να παραμείνουν έτσι, ακόμα και με τον κίνδυνο της κακοφωνίας ή του ψελλίσματος...


http://amesidemocratia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου