Share |

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ-Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 14 Γενάρη ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ στην ΚΥΨΕΛΗ


Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση  (Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση και ΑΝΑΠΤΥΞΗ)



η Σ Π Ι Θ Α  1ου διαμερίσματος  Κέντρου Αθήνας  Του  Μίκη  Θεοδωράκη
 σε προσκαλεί Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ  6 μ.μ.
Στου ΣΤΡΆΤΟΥ (ΚΑΦΕΝΕΙΟ) 


Ομιλία - συζήτηση Με τον Πρέσβη
ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ


με θέμα : Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση  
(Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση
 και ΑΝΑΠΤΥΞΗ )



Κεντρικά γραφεία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ , Απόλλωνος 12 Πλάκα  

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως η Σπίθα μας σε συνεργασία και με τις
 Σπίθες : πλατεία Συντάγματος , Γαλατσίου , μελών από την σπίθα κέντρου Αθήνας και φίλους του κινήματος,  καλέσαμε τον πρέσβη Περικλή Νεάρχου
( δείτε εδώ από την  αρθρογραφία του >>> 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6  )  να μας διαφωτίσει για όλα.
 Πώς συνδέονται άραγε τα μνημόνια που εφαρμόζονται εδώ με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου,  με την ( λαθρο ) μετανάστευση , με τον ορυκτό μας πλούτο ( πολλά ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ) , με το
ξεπούλημα των υποδομών της χώρας μας ( ΔΕΗ - Λιμάνια , οδικοί άξονες , αεροδρόμια ,  ΕΥΔΑΠ - ΕΥΔΑΘ ,  τουριστικές υποδομές , κτίρια του δημοσίου κλπ ) , με την δημιουργία στρατιών ανέργων , στρατιών πεινασμένων - άστεγων κλπ , με ουρές νέων Ελλήνων μεταναστών προς το εξωτερικό ,  με την κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος , με το σύστημα υγείας σε πλήρη απολειτουργεία, με την άνοδο του φασισμού ΚΑΙ κάθε είδους Φασιστικής νοοτροπίας  , με την κατάργηση των κοινοβουλευτικών λειτουργιών  σε μιά κατ' επίφαση Δημοκρατία  , με την Παιδεία να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της ακόμα και στο να πεί την ΑΛΗΘΕΙΑ στα ποιό απλά ζητήματα , με τις κρυφές συμφωνίες Αμερικής - Γερμανίας , με τα όσα συμβαίνουν στην μέση Ανατολή σε ένα ανθρωποκτόνο παγκόσμιο σχιζοφρενικό  σχέδιο υποδούλωσης αλλά και εξολόθρευσης τόσο των πληθυσμών όσο και των πολιτισμών ;


Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ  του Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι κόμμα. Το  Κίνημα φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του πρωτοπόρου οραματιστή, οδηγού και οργανωτή, χωρίς να διεκδικεί μονοπωλιακά ρόλους και θέσεις εξουσίας, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον αγώνα μας για την κατάκτηση αυτών των στόχων θα αναδειχθούν μέσα από τον λαό τα ανεξάρτητα, έντιμα και ικανά στελέχη, σάρκα από τη σάρκα του, που θα αναλάβουν αυτό το τιτάνιο έργο. Δηλαδή να οδηγηθούμε από τα Τάρταρα στα οποία μας έχουν ρίξει σήμερα εξαρτημένοι, ανέντιμοι και ανίκανοι εξουσιαστές προς τις κορυφές όπου αξίζουν να βρίσκονται ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε  εδώ τις βασικές εκτιμήσεις και θέσεις του Προγράμματός μας:
1.- Η εκτίμηση ότι η χώρα τελεί σε καθεστώς εξάρτησης και επομένως βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
2.- Ο χαρακτήρας της βασικής αντίθεσης της ελληνικής κοινωνίας είναι πατριωτικός. Δηλαδή θίγεται εξ ίσου όλος ο λαός πλην των οικονομικών-πολιτικών και λειτουργικών δυνάμεων που συγκροτούν το Σύστημα Εξουσίας. Επομένως ο χαρακτήρας της πάλης είναι πατριωτικός και η επιδιωκόμενη Ενότητα του λαού είναι πατριωτική.
3.- Η θέση μας στην Ευρώπη δεν αποκλείει την εφαρμογή μιας ελεύθερης πολυδιάστατης εθνικής πολιτικής που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
4.- Το σύστημα διακυβέρνησης απαιτεί άμεση Συνταγματική Αλλαγή και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων Κράτους-Εξουσίας και πολίτη. Η ιδανική μορφή είναι αυτή της Άμεσης Δημοκρατίας και προς τα εκεί θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε αντιμετωπίζοντας όλα τα σχετικά σύγχρονα προβλήματα.
5.- Εάν η Δύση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει -όπως από τις αρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους- σαν χώρα και λαό β΄ κατηγορίας, να μη διστάσουμε -στα πλαίσια της εξασφάλισης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας- να συνάψουμε σχέσεις, κυρίως οικονομικές, με τη Ρωσία και άλλες χώρες όπως η Κίνα, που αποτελούν το αντίπαλο δέος της Δύσης.
6.- Η Δύση με ναυαρχίδα το Τραπεζικό Σύστημα και όπλο την οικονομία, έχει στάση απέναντί μας καθαρά εχθρική. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, που ήρθε για να το μειώσει και μέσα σε τρία χρόνια το αύξησε δραματικά) από το 112% του ΑΕΠ στα 2009 θα το φτάσει στα 180% του ΑΕΠ στα 2013), έχει γίνει φανερό ότι ήρθε για να μας καταστρέψει από κάθε άποψη, να κάμψει τις αντιστάσεις μας και να κλέψει τον μεγάλο (άγνωστο) πλούτο της χώρας. Επομένως ο χαρακτήρας της πάλης ενάντια στους ληστρικούς εισβολείς είναι απελευθερωτικός.
7.- Η επίγνωση ύπαρξης αυτού του πλούτου αλλάζει όλα τα δεδομένα για την άσκηση μιας καθαρά πατριωτικής πολιτικής.
α) Την καταγγελία-απαλλαγή μας από τα Μνημόνια με τα οποία οι ξένοι είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχοι της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και δυνάμει ιδιοκτήτες του εθνικού μας πλούτου και την άμεση αναγνώριση της ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές, ότι ακόμα και ένα Ευρώ να αποκτήσει η χώρα μας από δική της παραγωγή, σύμφωνα με τα Μνημόνια το Ευρώ αυτό θα πρέπει να κατατεθεί στο λεγόμενο «Ταμείο» και από κει αν πάει στους πιστωτές μας.
β) Η λειτουργία της Βουλής των Μνημονίων χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας ως άλλοθι και βιτρίνα μιας δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μόνο το γεγονός ότι η Αντιπολίτευση δέχεται να συμμετέχει στην κραυγαλέα διακωμώδηση των ψηφοφοριών ενώ γνωρίζει ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές και επομένως αντισυνταγματικές (διότι λχ. οι εθνικές συμβάσεις απαιτείται να ψηφίζονται από τα 3/5 των βουλευτών) και ουσιαστικά κινούνται στα όρια προδοτικών ενεργειών εις βάρος του λαού μας και του έθνους, σημαίνει ότι συμμετέχει ουσιαστικά στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Τον διασπά, τον εξουδετερώνει. Με άλλα λόγια αποτελεί χρήσιμο όργανο στα χέρια όλων αυτών που μας χτυπούν αλύπητα, μας διαλύουν με στόχο να μας εξουδετερώσουν και να μας καταληστεύσουν.
Επομένως το Κίνημά μας στρέφεται συνολικά κατά του Συστήματος Εξουσίας συμπεριλαμβανομένης μιας Βουλής που κατάντησε ανδρείκελο στη διάθεση των Εξουσιαστών.
γ) Χτυπώντας μετωπικά το Σύστημα προσπαθούμε να προφυλάξουμε τον λαό μας με κάθε τρόπο αναπτύσσοντας ένα μεγάλο και δυνατό Κίνημα Εθνικής Αλληλεγγύης. Οφείλουμε επίσης να κρατήσουμε ψηλά την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Στον τομέα αυτό έχουν να προσφέρουν πολλά οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι.
δ) Το Κίνημά μας αναλαμβάνει να διαφωτίσει τον Λαό μας για τον πλούτο που του ανήκει. Να ανεβάσει την ψυχολογία του και να του προσφέρει ένα νέο κίνητρο πείθοντάς τον ότι αυτός είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης-δικαιούχος και υπεύθυνος για τον εθνικό μας πλούτο. Να εμποδίσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημά του. Να τον υπερασπίσει με νύχια και με δόντια. Και συγχρόνως να συμβάλει στην αξιοποίησή του.
ε) Το Κίνημά μας συνδέει άμεσα την ύπαρξη και αξιοποίηση του πλούτου αυτού με την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια και την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Εάν ο Λαός μάς προσφέρει δύναμη και κύρος, τότε γινόμαστε de facto εντολοδόχοι του, που σημαίνει ότι μπορούμε να διαπραγματευθούμε με δυνάμεις που θα θελήσουν και θα τολμήσουν να συζητήσουν μαζί μας για τους όρους συνεργασίας για την αξιοποίησή του. Το κρίσιμο σημείο για μας είναι η εξασφάλιση -έναντι της μελλοντικής συνεργασίας- ενός σημαντικού ποσού (μεταξύ 20 και 30 δισ. Ευρώ) που θα μας βοηθήσει κατά την κρίσιμη οικονομική περίοδο που θα μεσολαβήσει μεταξύ της κατάκτησης της εξουσίας και των πρώτων καρπών μιας οικονομικής ανάπτυξης που αρχικά θα στηριχθεί στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων.
στ) Ωστόσο έχοντας εξασφαλίσει αυτό το κρίσιμο διάστημα θα ξεκινήσουμε χωρίς καθυστέρηση την εφαρμογή ενός συνολικού Προγράμματος Οικονομικής-Κοινωνικής Ανάπτυξης και Πατριωτικής Αναγέννησης.
Στο διάστημα αυτό της πάλης για την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου, που θα το αποτελέσουν εκπρόσωποι από το σύνολο των Συντονιστικών Επιτροπών (Σ.Ε.)

Σας λέμε ακόμα  ότι από δω και πέρα θα πρέπει να συμπεριφερθείτε ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυρίαρχος του πλούτου της χώρας μας. Να μη δεχθείτε να σας κλέψουν. Να μας Κλέψουν.  Και να αυτοοργανωθούμε με τέτοιον τρόπο, ώστε εμείς κυριαρχικά να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα διώξουμε τους κλέφτες, θα περισώσουμε την περιουσία μας και στη συνέχεια θα την αξιοποιήσουμε με μοναδικό γνώμονα το δικό μας συμφέρον. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

η ΣΠΙΘΑ ΕΊΣΑΙ ΕΣΥ

για μιά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ


------------

Σύντομο βιογραφικό του  ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ


ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Γεννήθηκε στην Κύπρο και έκανε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο της Tours (Κοινωνιολογία) και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Ιστορία). Ανεμείχθη στο φοιτητικό κίνημα και εχρημάτισε Πρόεδρος του Συλλόγου Πλάτων της Φιλοσοφικής Αθηνών και Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων της ΕΦΕΕ. Πήρε μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος της αντιστασιακής οργανώσεως «Δημοκρατική Άμυνα». Υπήρξε σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Υπήρξε επίσης πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι, με πρόσκληση του αειμνήστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Το μήνυμα του Απόλλωνα"  και τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Παρόν.

1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι όπως ο αξιότιμος Περικλής Νεάρχου, ο οποίος με αυτές τις ομιλίες του, με κάνει να νιώθω υπερήφανη ως μία ελληνίδα - ευρωπαία πολίτης! Όχι μόνο γιατί προσπαθεί να αφυπνήσει το εθνικό μου φρόνημα, όχι μόνο γιατί καταγράφει την πραγματικότητα με τους πρώην, και νυν πολιτικούς υπευθύνους της οικονομικής μας καταστροφής, όχι μόνο γιατί αναφέρει σωστά ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι Ευρωπαικά και όχι μόνο Ελληνικά. Όχι μόνο γιατί αναδεικνύει το θέμα της λαθρομετανάστευσης ως μείζον εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, όχι μόνο γιατί μιλάει ανοιχτά για "την καταγγελία-απαλλαγή μας από τα Μνημόνια με τα οποία οι ξένοι είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχοι της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και δυνάμει ιδιοκτήτες του εθνικού μας πλούτου και την άμεση αναγνώριση της ΑΟΖ".
    Και τέλος, γιατί σηκώνει το μοναδικό λάβαρο μιάς γέφυρας πολιτισμού, Ειρήνης, Φιλίας, Συνεργασίας και Αλληλεγγύης όλων των λαών μεταξύ τους σε μια μοναδική ιστορική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος.
    Νομίζω ότι ο πλούτος της χώρας μας, είναι πολυτιμότερος με τον κύριο Νεάρχου. Θα ήθελα βεβαίως να παραστώ στην ομιλία του αύριο, αλλά δυστυχώς οι παρούσες συγκυρίες δεν μου το επιτρέπουν. Έτσι με την ευκαιρία, στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλους τιμάνε το έργο της Σπίθας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη και τις αξίες του. Ιδιαίτερα στον κ. Νεάρχου.
    Από τη Θεσσαλονίκη με εκτίμηση,
    Όλγα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου